Dyskusja: Pasja
Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.03.2004, 21:30   #33
Alinoe
thorgal to ciota

Data rejestracji: 12.04.2002
Alinoe zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Loczek
A ja i tak wierze w to że Jezus istniał, wiem że według fizyków to niemożliwe ale na tym to właśnie polega żeby wierzyć w to co niemorzliwe. A niech każdy wierzy w to co chce ale, jest jedno ale jeśli chodzi dokościoła to niech nie pisze że niewierzy.... A teraz ciekawostka. W 1492 w Hiszanii zaczynają sie masowe mordy żydów. Skala tych morderstw jest tak duża że wszytko roznosi się po całej Europie. Jednym z nielicznych krajów Europy gdzie mogą się czuć bezpiecznie jest Polska. I tu juz pozostają do II Wojny Światowej. I teraz po wojnie słyszy sie wielokrotnie że to Polacy są winni holokaustu..... Syf normalnie i aż mnie rusza. Kończe swoje wywody.
faktycznie to przykre że polska - kraj przez stulecia tolerancyjny (z regóły) jest postrzegany obecnie jako ostoja ksenofobii i antysemityzmu ale z drugiej strony trudno sie temu dziwić skoro słuchowiska nadawane przez ojca redaktora tadeusza rydzyka znajdują poklask i słuchaczy podobnie jak hasła LPRu elektorat. a co do holokaustu to powiedzmy szczerze - sporo na naszej polskiej wojenej i powojennej przeszłości plam - ot chocby powojenne kielce.. a co do mówienia że polacy winni są tej tragedii to wsłuchując się w te głosy łatwo o konsternacje - te same głosy (mam na myśli wypowiedzi kongresu żydów amerykańskich) mówią o naszej winie w holokauscie a z filmów produkowanych w usa wniosek jest taki że "każdy żyd ma korzenie w polsce" - gdzie tu logika?? podsumowujac w kazdej nacji znajdą się wsioki i ludzie myślący

pozdrawiam, Marcin
Alinoe jest offline   Odpowiedz cytując ten post