Panowie, ratunku!
Ratunku, Panowie!
Nagrywarka ASUS CRW5224A.Zrobiłem właśnie następne trzy bezużyteczne, jak się okazało kopie. A wszystko z instrukcją - artykułem cdrinfo w ręku, przewodnikiem VLuki pod pachą i podglądami różnych for na ekranie. Doprawdy opadam z sił....
Użyte narzędzia :
CloneCD 4.2.0.2 (jeszcze od Elby, jakoś nie ufam Slysoft)
Alcohol 1.4.6.711
BWA Builder 5.1.0.25 od VSO Software
TwinPeak 0.2
Wszystkie prędkości odczytu, zapisu, analiz --- 4x
Efekty:
1. Dwie bezużyteczne kopie "udające", "nie emulowane", które po wsadzeniu do napędu (obojętnie CRW czy DVD) i próbie odpalenia zainstalowanej na HDD gry (zinstalowanej z oryginału) --- zawieszają napęd w którym się znajdują (płytka się nie obraca, napęd milczy, dioda zamiera, jedyną metoda na wysunięcie tacki jest reset peceta). W tym czasie pecet normalnie chodzi, eksplorator, internet, co chcecie. Oczywiście w eksploratorze widzimy jakby oryginalną płytkę, możemy obejrzeć zawartość itd. Zmienia siętylko kursor - na obracający się w nieskończoność dysk.....
2. Po wykonaniu (jak ksiązka pisze) "emulowanej" kopii Alcoholem i próbie uruchomienia gry otrzymuję komunikat "Brak możliwości potwierdzenia autentyczności dysku w limicie czasu" (Unable to autenticate original disc within time limit). RMPS włączony. Jedyna pociecha w tym przypadku to to, że chociaż słuchać i widać że płytka w napędzie się obraca.
To jakiś koszmar! Nie spałem jedną noc, mogę nie spać następne, ale skończyły mi się pomysły.
Pomocy, pomocy, pomocy!