Maciej, pierwotne próby robiłem na CloneCD4.3.1.9., to te pierwsze bezużyteczne kopie z pierwszego postu.
Jeśli chodzi o plik BWA -- mój przekonwertowany z MDS ma taki sam graf (oglądany BWA builder'em) co plik BWA ściągnięty z
www.makeabackup.com. Mój jest tylko nieco większy, ma 22kB, tymczasem tamten 17,5kB. Graf mojego pliku jest też nieco dłuższy na końcu niż graf pliku ściągniętego z sieci. Ale nie mam anomali (skoków, załamań). Wiedziałem o BWAEdit ale plik BWA jest OK. Zastanawiała mnie ta różnica wielkości pliku i długości grafu ale usprawiedliwiam to spolszczoną wersją gry, nie angielską.
Wczoraj i w nocy podjąłem następne próby z następnymi wykonanymi kopiami (w sumie mam ich teraz chyba 8 niedziałających).
Odinstalowałem grę z peceta, tę zainstalowaną uprzednio z oryginału. Próbowałem ponownie zainstalować, ze skopiowanych czterech płytek.
W przypadku kopii "udającej oryginał", "nie emulowanej" efekt był jak w pierwszym moim poście -- instalacja zatrzymuje się po 3-5 sekundach od włożenia czwartej (najważniejszej) płytki na pliku "a2.baggageon.exe" oraz komunikowany jest błąd : "Błąd transferu składnika F:\data5.cab. Bład odczytu danych (CRC)".
W przypadku kopii "emulowanej" zrobionej Alcoholem instalacja po włożeniu czwartej płytki leci dalej i gdy wszystko wydaje się OK --- zatrzymuje na pliku "v_monorail.adx" (kopiowanym do C\...\Sound\Streams). I koniec, napęd zamiera + komunikat jak wyżej.
Od trzech dni czytam tylko o metodach kopiowania Securom'a. Na forum freaks po instrukcji philamber'a ktoś dziękował mu za możliwość skopiowania w ten sposób "Enter the Matrix", kostianek odpisał mi że zastosował Alcohol+RMPS i wszystko jest cacy. No więc czemu to nie działa?

Zgodnie z tym co się oczytałem metoda Blindwrite jest najprostsza ale CloneCD+BWA jest pewniejszy

i dokładniejszy. Problem nie leży chyba tylko w metodzie -- z dwóch różnych które zastosowałem z obiema mam problemy

. Czy instrukcja na cdrinfo jest nieaktualna? Czy nośniki mają tu znaczenie (obecnie Sony Supremas)? Czy prędkości 4x są wystarczająco małe dla analizy DPM w Alcoholu i nagrywania?
Czy... czy... czy...
Jak... jak... jak....