Dyskusja: czym authoring ???
Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.03.2004, 14:23   #7
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mjq666
Zrobilem kilka filmow filmow NTSC w IfoEdit i dzialaja ok na stacjonarce. Czy mam szczescie, czy tylko niektore filmy sie wywalaja?

mjq
Wszystko zalezy od jakości (wrażliwości) stacjonarki... w moim przypadku na sprzęcie SONY mam dwojakie objawy - bardziej irytujacy jest taki, że przy uzyciu funkcji "skip" pierwsze kilka(-nascie) klatek nowego rozdziału nie idzie płynnie, a drugi mniej irytujacy jest taki, że licznik czasu w DVD "szaleje" - na zasadzie cofa sie do tyłu, potem przyśpiesza lub w ogóle przeskakuje - obraz i dzwięk działają płynnie... a co ciekawsze te objawy nie są zawsze takie same i nie ma na nie reguły... dochodzi do tego, że jak raz zmultiplexuje IfoEditem pliki elementarne i je obejrze na DVD to są objawy "a", a po drugim authoringu dokładnie tego samego mam objawy "b"... w najlepszym moim przypadku licznik czasu szalał przez jakieś 15 min filmu na początku, potem się zsynchronizował - ale tak "podług oka" bo na końcu filmu okazało się, że wg wskazań czasomierza trwał on jakąś godzine za długo..., ale miałem już film, który na końcu trwał 99 godzin z kawałkiem - he, he, he...
Przypuszczam, że na innym sprzęcie może dochodzic do objawów opisanych przez ATB, czyli kłopotów z przewijaniem i zacinaniem się obrazu... a na jeszcze innym być może objawy są mniej dokuczliwe...
To jest fakt szeroko znany - nawet samemu autorowi progamu, który nie bardzo wie co się dzieje... nawet po pojawieniu się ostaniej wersji rejiga, który samo video NTSC multiplexuje OK autor IfoEdita miał podejrzeć kod aby w końcu doprowadzić do ładu swoja aplikację w kontekście NTSC...
1stwasp jest offline