ja ostatnio tez mialem troche do wydania.
Patrzalem wlasnie na oplacalnosc/wydajnosc
dlatego...
wzialem AMD Athlon 2500+ ktory bez problemu idzie na 3200+.
ramy TwinMOS PC 400 512RAM (zamierzam podwoic ta stawke)- synchro z procem - DualDDR w AMD nie gra istotnej roli),no i postanowilem kupic jakas wypas plyte, a nie z tych tanszych, bo stwierdzilem ze moze zachce mi sie rozbudowywac, co w okolicach wakacji uczynie (Dysk, pamiec, grafa),no i zdecydowalem sie na ASUSA A7N8X Deluxe 2.0 i stwierdzam ze to bylo poprostu genialne.Plyta jest idealna,
do tego Dysk 80GB Barracuda na SATA, i zaluje ze tak malo, bo moglem dolozyc wtedy 100zl i miec 120GB, ale zalozylem z gory 80GB (a jak sie ma neo+ to 80GB powoli mi nie starcza, wiec nad dyskiem warto sie zastanowic),a tu proponuje 2x120GB SATA i spiac w macierz RAID.Zasilacz wzialem Codegena 400W- co bylo bledem, ale jezeli go dostalem za friko...bo qmpel kupil 2 to wzialem,niedlugo zmieniam na Chieftec`a.Grafy nie zmienialem (GF4MX440, chociaz w wakacje sie szykuje, bo wiadomo wakacje to pelno czasu na granie wiec trzeba sie zaopatrzyc, tak celuje w Radka 9700pro, bo ostatnio cena mi sie spodobala jednak troche wzrosla)ale do tego zestawu wrzucilbym Radka 9800XT 256MB,Nagrywarke mialem LTR52246S wiec po co nowa...a teraz jakbym nie mial bralbym litka dvd nagryware 401 i przerobil na 811. Jezeli chcesz na sile wydawac to mozesz kupowac bajerki tj. tuner, skaner, klawiatura np. ja zbieram sianko na Logitech ULTRA-X - klawiaturka z klawiszami jak laptop - swietnie sie pisze.Ale zastanow sie czy na maxa te sianko np. trzebaby bylo wydac na bajerki...lepiej na konrety i to z rozsadkiem. Mysle ze super komputer za 4000zl juz bys mial...a pozostale to juz na ucisk.
ps.kompa skladalem w styczniu