Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.03.2004, 00:33   #1
Qbin2001
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.03.2004
Qbin2001 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD Maestro + napisy problem (zawansowany)

Witam. Mmam następujący problem:

Zripowałem sobie kupioną za granicą płytkę DVD, gdyż nie miała polskich napisów. Wszytsko mam już zrobione (pliki audio i wideo, przerobione na polski menu oraz napisy angielskie + dorobione polskie)

Wszystko mam już pięknie poukładane w DVD Maestro.

Oryginalna płyta DVD zawiera DWIE sciezki dzwiekowe (normalna i komentarz).
chiałbym dołączyć napisy Angielskie i Polskie do obu sciezek dzwiekowych.

Sa dwa menu sterujace tym procesem:
MENU NAPISY: OSOBNO dla sciezki komentarza (PL lub ang.) i OSOBNO dla sciezki normalnej (PL lub ang.) oraz
MENU DODATKOW: gdzie moge wybrac czy chce zwykla sciezke dzwiekowa, czy komentarz do niej.

Problem w tym że nie moge w Maestro ustawić odpowiednio zaleznosci.
Jesli np. wybiore najpierw napisy Polskie do komentarza a potem przy odtwatrzaniu wybieram normalna sciezke dzwekowa to mam napisy z komentarza. I odwrotnie.

Jesli ustawie dodatkowo ktora sciezke ma odtwarzac (w Stream pre-selection)
to zmienia mi automatycznie sciezke zgodna z napisami (chyba ze wybiore inna w MENU DODATKI, ale wtedy szlag trafia moj wczesniejszy wybor napisow).

Chodzi mi o to by:

w menu napisy moc wskazac ktore napisy (polskie czy angielskie) ma otwarzac prz danej sciezce, ale POD WARUNKIEM ze gdy wybiore komentarz w menu dodatków beda napisy do komentarza w wybranym wczesniej jezyku (polskie lub angielskie), a jak zwykla sciezke dzwiekowa to beda wybrane wczesniej napisy (polskie lub angielskie) do normalnej sciezki dzwiekowej.

Siedze nad tym od 3 dni i nie moge sie dokopac opcji ktora mi pozwoli to zrobic. HELP!
Qbin2001 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online