Cytat:
Napisany przez dejmag
Maciej -- do tej pory nie próbpwałem, tzn. właśnie wczoraj w nocy próbowałem, tylko znów mam problemik, innej natury. Postanowiłem przeinstalować Alcohola. Ponieważ nie był widoczny w dodaj/usuń programy, usunąłem katalog i za pomocą jv16PowerTools usunąłem co się dało z rejestru, zrestartowałem, ściągnąłem wersję Alcohola bodajże 1.4.8.122 (najświeższą). W trakcie próby instalacji tej wersji lub poprzedniej dostaję dwie informacje : albo że zainstalowany jest nadal Alc1.4.6.711, albo że "Administrator tak ustawił dane systemowe by uniemożliwić instalację" (coś w tym stylu). Domyślam się że to wszystko wskutek używania Alcoholu 1.4.6.711 przez czas znaaaaacząco przekraczający limitu czasu wersji trial.
Tylko że boję się grzebać w rejestrze, ba, nie wiem gdzie szukać i czego szukać żeby WYWALIĆ!! (już jestem spokojny...) to ograniczenie.
Bo inaczej czeka mnie format a tu trwa walka z płytkami które w weekend trzeba będzie chyba oddać. Poza tym miło byłoby wiedzieć jak sobie z tym poradzić w przyszłości.
Panowie, jak to się robi??
|
Zastosuj program Registry Crawler i przy jego pomocy znajdź i usuń z rejestru wszystkie wpisy zawierające nazwę programu i producenta. W przyszłości powinieneś wszystkie programy instalować i deinstalować przy pomocy UnInstallerów, które dokładnie usuną program wraz ze wszystkimi wpisami w rejestrze.