Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.03.2004, 23:23   #1
ptr
Bywalec

Data rejestracji: 31.05.2003
ptr w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LiteOn 52 32 52-bios, overburning i audio

Witam
Mam kilka pytań odnośnie tej nagrywarki. Może ktoś mi pomoże.
1.Na pierwszy rzut problem z jakim się spotkałem. Otóż wkładam płytę PLATINUM 800Mb(90min) włączam overburning jak Pan Bóg nakazał , i zaczynam wypalanie z prędkością 12x. Proces nagrywania doszedł do 4% i zaczeło coś pykać. Przez jakiś czas czekałem i nic. Nero 5599 nie zaczął jeszcze nagrywać więc przerwałem. Włożyłem do starego LG 16 10 40 i wypalilem bez problemu. A bios LiteOn'a to QS0B. Czy to możliwe, że liteOn nie lubi może tych płytek, a może czas zmienić Nero na 6302? Nie próbowałem na razie jeszcze innych płyt.
2.Myśle o zmianie biosa. Jak pisałem mam QS0B. Prawdopodobnie dobry jest QS0C ale widzę już nowszy QS0E57. Czy ten ostatni jest dobry. Jaki zalecacie załadować? No i pytanie jak to zrobć? Czy wystarczy uruchomić komp w Dosie i odpalić plik który ściągnę?
3.Pytanie ostatnie wiąże sie z wypalaniem audio. Podczas wypalania audio dioda świeci się na pomarańczowo. Ale wszystko nagrywa się ok. Jednak chyba z dwa razy świeciła się na czerwono. Czy to zależy od płyt bo te na których wypalałem to noname bez nadruków?
Będę wdzieczny za pomoc.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online