Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.03.2004, 10:36   #3
Yogiii
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 10.02.2004
Yogiii zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jesli chodzi o PLATINUMY to mam bardzo zle doswiadczenie ale w zakresie cd-r na poczatku moje przygody z nagrywarka uzywalem ich wlasnie ( kupowalem razem z kuzynem bo razem nagrywalismy ) ale te doswiadczenia sa bardzo przykre tzn plytki moze i fajnie wygladaja moze i dobrze sie wykrywaja w napedach dobrze sie nagrywja choc z tym ostatnim to roznie bywalo ale najbardzie nieprzyjeme bylo to jak po pol roku te plytki zaczynaly zolknac i blaknac spod --- co uniemozliwialo ich odczytanie a o zgraniu na HDD juz nie wspone choc niekiedy w wielkiej meczrniu udawalo sie to zrobic po po okolo 30 minutach na plyte
tak wiec ja juz ryzykowac nie ma zamiaru
o ile przy cd-r koszty przepalenia nie sa wielkie to przy dvd ten koszt zwieksza sie nawet piecio krotnie
dlatego tez wole odrazu zainwestowac 3-4 zl wiecej i kupic nosnik markowy - TDK ( glownie ) i Verbatim ( nie wykluczam tez takich marek jak EMTEC, Sony, Samsung jesli robi takie nosniki, Panasonic itp ) a jedynymi tanszymi na ktore sobie pozwole to beda te xdisc'ki - z tego co mozna tu wyczytac i z tego so slyszalem to sa jedne z lepszych - tanszych okolo 4-5zl

ale ja osobiscie w 99% bede uzywal TDK ( sa w warszawie po 8.50zl /szt zarowno + i - )

Ostatnio zmieniany przez Yogiii : 22.03.2004 o godz. 10:39
Yogiii jest offline