Cytat:
Napisany przez CIAPEK
sprawdź biosy na www.lge.pl - na 100% oficjalne. To taka moja rada.
Czy warto? Warto! Też byłem sceptykiem nowych biosów, że nie ma potrzeby jak dobrze działa, że są obawy...ale, to zawsze nowa baza nośników i drobne poprawy zapisu jeśli takowe są, no i świadomość, że masz ten najnowszy bios  .
Wgranie nowego biosu do LG jest także banalne, więc działaj bez problemu.
powodzenia
|
Ok, rozumiem. Dzieki.
Ja czytalem juz tutaj o tym co MOZE dac flashowanie biosu, no ale... mam w pliku ver 1.02, teraz widze, na www, ze jest 1.03 no to sciagnalem (co prawda nie z
www.lg.pl, sprawdze w nocy co oni tam maja ). I teraz chcialem wiedziec, jakie sa doswiadczenia flashujacych, bo o 1.02 cos tutaj czytalem, o 1.03 - nic. No dobra - zrobie ten flash. Od razu na 1.03. Ale => jesli mozna, to chcialbym cos z tego miec ; ) , czyli porownac zachowanie nagrywarki i w ogole czegos sie nauczyc. Stad moje pytania ponizsze, b. prosze o odpowiedz, mysle ze krotko w punktach bedzie ok
1. Czy wylaczyc DMA dla nagrywarki na czas flashowania ?
2. Jak wyekstrahowac stary bios, jakim programem z mojej LG, pewnie to bedzie hex, albo bin ?
3. A teraz jak przywrocic - jakim programatorem flash dla LG- stary bios, w koncu on nie bedzie exe ?
4. jesli mam bios1.exe, flashuje na bios2.exe - czy mozna prosto powrocic klikajac na bios1.exe ?
NO I BARDZO WAZNE PYTANKO:
jakie rodzaje testow, tzn, jakim softem wykonac PRZED i PO by zbadac zmiane sprawnosci nagrywarki LG .
bardzo dzieki za odpowiedz, piszcie, to bede o niebo madrzejszy i nie skopie sprzetu. oczywiscie czytalem tutaj duzo, ale mam ... niewielki chaos, chce miec gwarancje, ze wiem co robie.