Ja powiem tak:
Miałem wszystkie opsane tu nagrywarki tzn. LG/LiteOn/Plextor i zostawiłem sobie LG. (testuje sobie od czasu do czasu różne napędy

bo pracuje w sklepie komputerowym więc mam dostęp do wszystkiego i w każdej chwili moge sobie np. wymienić LG na Litka czy Plexa)
Nie chce tu nikomu nic sugerować czy doradzać tylko pisze co ja zrobiłem...z wyboru jestem b.zadowolony.
Co do nowych biosów do LG to poprawiają one jakość zapisu a najnowszy ponoć strategie zapisu na USCDRW 32x - jeszcze nie sprawdziłem...
Co do jakości zapisu to nawet na CDRInfo stwierdzili że jest znakomita a to za sprawą systemu SuperLink który jest b.czuły na niedoskonałości nośnika, i na bieżąco kontroluje jakość zapisu a na jakośći powinno chyba wszystkim zależeć....choć zdażają się idioci ktoozy palą 52x a potem są zdziwieni że połowa sektorów jest damaged....
Co do samego systemu SuperLink wielu go krytykuje właśnie za to że jest zbyt czuły, co wedłu mnie jest śmieszne zwłaszcza że większość nośników na rynku jest do dupy a napis 52x na nich to tylko ściema....