Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.03.2004, 04:07   #436
Mix
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.01.2004
Mix w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hmmm. Poszukiwalem info na temat plyt Datex -R. Nie wiele tego bylo... Na probe zaqpilem pare szt. (chciale 5 a jakos wyszlo ze sprzedali 10 szt. Act... niewazne) z mysla o archiwizacji mojego zapchanego hdd. I co?.... Proby wypalenia 4,2GB danych (Nero 6... ISO) bledy CRC wyskakuja juz po okolo 30% plyty x razy na kolejnej (4ej) plycie! Pale na Pionku 106 (soft. 1,08). Na probe w miedzyczasie wypalilem Mint'a x4 -> OK. Wczesniej palilem na Verbatimach -R x8, +RW x4, Xidex x4, Emtec x4, i jakims TDK i bylo OK. Wyjatkiem moze byly Emtec x4: rozpoznawany jako x1 gdzie na 2 plyty jedna pod koniec wywalala blad CRC (ale jak firmware rozpoznawal jako x1 to mozna bylo podejrzewc ze cos jest nie tak...). Ale z tymi Datex'ami x2 (5 x slim) to juz calkowita porazka. Albo ja mam takie szczescie, albo wszyscy wiedza ze nie nalezy kupoac tego badziewia, abo do firmy Ac.... trafila tak felerana partia ze staraja sie jej jak najszybciej pozbyc. Moze ktos mnie uswiadomi . A jak na razie to ostrzegam przed zakupem tych plytek DVD-R x2 (w slim'ach). Jak na podkladki pod kubek z kawa to troche za drogo i do tego maja dziure po srodku . Pozdrawiam, (z mocno podniesionym cisnieniem) Mix
Mix jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online