Wgrałem ten soft 0357 od btc1008 do 1004. I o dziwo nagrywarka zachowuje się dobrze. Tz. nagrałem najpierw płytę dvd+rw x2,4 tą co była oryginalnie z nagrywarką z predkościa x4 bo z taką prędkością się ona nagrywa i na firmwarze od 1004 i 1008 i okazało sie ze nagrała się poprawnie. Oczyt tej płyty w nero cd/dvd-speed zaczynał się od predkości x2,5 a skończył na x6. Czas odczytu 3,8 GB wyniósł 11 min. To chyba nie tak źle. Następnie nagrałem płytę dvd+r verbatim x8, oczywiście z prędkością x8. Nagrała sie również poprawnie. Film sprawdziłem w stacjonarnym dvd i wszystko ok.
Ciekawe czy te napędy różnią się między sobą sprzętowo czy moze tylko programowo?
Nie wiem jeszcze jak sie nagrywarka będzie zachowywała na podlejszych nośnikach.
Na razie wygląda to zachęcajaco. Krajos nie wiem dlaczego u Ciebie były problemy, czy może te nagrywarki z róznych rzutów róznia się od siebie, a moze tylko wystarczy zmienić na ten nowszy soft. Jak zrobisz to u siebie daj znac co z tego wyszło.
pozdrawiam
radek
Nagrałem dvd-r x4 mediastore za 3zł 90gr i nagrała sie ok. Mam nadzieję że nie będę miał kłopotów z nagrywarka x4 przerobioną na x8
pozdr
Ostatnio zmieniany przez RadekS : 01.04.2004 o godz. 23:01
|