Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.04.2004, 11:09   #10
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zrobi to np. Mainconcept Mpeg Encoder i Canopus ProCoder, ale niestety nie obędzie się bez reencodingu. musisz wyciągnąć z DVD audio i video, wgrać do programu, w ustawieniach wybrać PAL + pozostałe opcje i gotowe - ale za jakość obrazu nie ręczę

można też spróbować inaczej - wyciągasz z audio i video z DVD za pomocą DVD2AVI i korzystając z opcji Force Film zapisujesz materiał z FPS 23.976 (zamiast standardowego 29,97). potem zmieniasz FPS video na 25 za pomocą ReStream, audio za pomocą BeeSweet i ewentualnie napisów za pomocą dowolnego dobrego edytora. dalej standard czyli authoring nowego DVD i wypalanie... oczywiście jeżeli oryginalne film był zapisany na 2-warstwowym DVD, trzeba skompresować obraz, żeby film wszedł na DVDR. jeżeli wykorzystasz CCE masz gwarancję wysokiej jakości. więcej na temat szczegółow takiej operacji znajdziesz na forum Doom9.org. teoretycznie jest to szybsza i lepsza metoda konwersji NTSC->PAL ale jej nie próbowałem więc, mogą być nieprzewidziane problemy o których nie wiem...

i jeszcze jedna ważna uwaga - takie amatorskie konwersje z dużymi zmianami FPS sprawiają wiele problemów i powodują straty jakości audio/video więc nie warto się za to brać... chyba, że nie mamy innego wyjścia albo mamy naturę badacza

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 02.04.2004 o godz. 11:23
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post