Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.04.2004, 14:46   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
Witam!
Słuchajcie mam problem, a właściwie mój znajomy na którego komputerze coś się dzieje.
Otóż: wgrywałem mu win 2003, po zainstalowaniu systemu i sterowników różnych źle działa dźwięk.
mp3 jak i różne klipy.
To znaczy, otwierając jakiś plik po np. 10 minutach, albo po przesunięciu czasu np. na winampie muzyka zaczyna harczeć/pierdzieć itp. Czasem po zamknięciu programu wróci do normalności, czasem nie, czasem nagle robi się dobrze, a czasem pomoże tylko restart systemu.
Co mogło się stać?
Moje domysły idą troche w strone sterowników, które wgrałem dosyć stare bo z płyty instalkacyjnej a win 2003 to nowy w końcu system.
Ale nawet nie wiedziałbym jakie sterowniki mu załatwić.
Wydaje mi śie, że dźwięk jest zintegrowany chociaż nie do końca.
Co sie dowiedziałem z info w systemie i z papierów od zakupu:
karta muzyczna: FM 801 (i tu było 0 zł. czyli jakby integra, nieprawdaż?)
płyta główna: Abit KT7 Duron/Atx/

Co można zrobić? Czy spotkaliście się z czymś podobnym?
FM801 to raczej nie jest karta zintegrowana. Nazywa sie to dokladnie Forte Media i ten model to mniej wiecej odpowiednik Sound Blastera PC128. Zreszta najlepiej chodzi wlasnie na driverach do niego przeznaczonych, wiec mozesz w ten sposob sprobowac obejsc ten problem

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post