Cytat:
Napisany przez Aszej
Od pewnego czasu opisuję problemy z napędami LG jakie mnie dotykają. Zaczęło się od GCE-8400B który poszedł na gwarancję z powodu robienia błędów C2 (znacznej ilości) najprawdopodobnie uszkodzona korekcja błędów.
|
No właśnie, mam dokładnie ten sam model i też to zauważyłem. Wczoraj nagrałem 5 filmów - nagrywałem z różnymi prędkościami, ale bez względu na to czy nagrywałem wolno czy szybko problem występował. Każda nagrana płyta miała bardzo dużo błędów C2. Co prawda sprawdzałem programem Nero CD Speed, który jest dość głupi i za każdym razem podawał mi inną ilość błędów choć sprawdzałem tą samą płytę, ale zawsze było ich dużo (od 200 000 do nawet 1 000 000) więc na pewno jest coś nie tak tym bardziej, że podczas odtwarzania filmu z płyty w niektórych momentach "przycina" co świadczy o problemach z odczytem. Jak skopiowałem plik z tej płyty na HDD nie występowały żadne problemy w miejscach, w których na płycie występowały.
Nagrywarka była bardzo rzadko używana - nawet nie nagrałem nią 100 płyt, a mam ją już 1,5 roku więc nie jest dobita. Mam nadzieję, że jest jeszcze na gwarancji... W przyszłości na pewno już nie kupię nagrywarki LG. Monitory to robią dobre, ale z nagrywarkami to już gorzej jak widać i nie zmienia tego fakt, że niektóre modele nagrywarek LG są bdb bo wszystkie takie powinny być.