Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.04.2004, 18:05   #2
dobryk
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.10.2003
dobryk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wszedłem na forum własnie z podobnym problemem i trafiłem na Twój post. Dwa razy zdarzył mi się podobny przypadek. Teraz uswiadomilem sobie, po przeczytaniu Twojego posta, że stało się to min. po kasowaniu CDRW na ktorym zapisany byl obraz o nierozpoznawalnym formacie - taki byl komunikat w Nero, (ale i alcohol i Clon nie był w stanie go nagrać). Po wyczyszczeniu płyty, zresztą chyba nieudanym, nagrywarka dostawała dreszczy gdy ładowana była do niej jakakolwiek inna płyta. Nagrywanie kończyło się błędami i komunikatami o niemożliwości sprawdzenia "kalibracji mocy". W rezultacie sesja nie była zamykana. Mozliwy był natomiast zapis na CDRW. Kopie wykonane z takiego zapisu na innej nagrywarce w innym kompie były jak najbardziej prawidłowe. Wtedy wymieniłem nagrywarkę. Przed kilku dniami zdarzył się podobny przypadek z tą różnicą jednak, że wystąpił po instalacji (i załadowaniu do nagrywarki płyty) Hemera Photo Obiekt Vol III - rodzaj Clipartów fotograficznych. Znowu zmienialiśmy nagrywarkę. Ale ta nowa zachowywała się jak poprzednia. Stalo się jasne, że problem tkwi gdzie indziej.
Znalazł się, przynajmniej u mnie, sposób własnie w systemia XP - przywrócenie sytemu do najbliższej daty sprzed zdarzenia, które spowodowało ów problem. Wszyetko działa i mam dwie sprawne nagrywarki. Ale dlaczego tak się dzieje? Może ktos pomoże ? Na innym kompie w systemie W2000 Professinal po instalacji tej aplikacji problemów "niet". Spróbuj przywrócenia systemu do najbliższej daty poprzedzającej problem. Stracisz progrzmy instalowane po tym wydarzeniu, Ale wszystkie zapisane pliki pozostaną.
dobryk jest offline