Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.04.2004, 23:57   #5
qweras
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.12.2002
qweras w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
niedawno mialem podobny dylemat... tzn ktory czytnik wybrac. zastanawialem sie nad toshiba i litkiem. niestety, pan w sklepie przekonal mnie ze toshiba jest lepsza, a po przyjsciu do domu okazalo sie, ze nie czyta mi 2/3 moich plytek dvd-r, choc pan w sklepie zapewnial mnie, ze czyta je doskonale, bo glownie o nie mi chodyilo. chcialem wymienic starego neca, ktory czyta tylko dvd-romy badz +r@rom. czy czytal dvd+r juz nawet nie sprawdzalem. chodzilo mi o plytki dvd-r, ktore byly czytane w innych dvd np liteonach czy lg. wrocilem wiec z jedna z przykladowych plytek do sklepu. mily pan, sprawdzil ja na kilku innych toshibach, w tym na jednej flashowal bios na najnowszy. niestety nic to nie pomoglo, nadal toshiba nie potrafila poradzic sobie z moja plytka. za to po wymianie czytnika na litka nie bylo juz zadnych problemow z czytaniem . po tym eksperymencie jestem szczesliwym posiadaczem owego cyztnikaa i nie mam juz z dvd-r zadnych problemow a dvd+r nagrywam ze zmiana bitsetingu i wtedy nawet toshiba nie ma z nimi problemu ..... tylko ze wtedy.... wzstarczylby mi stary nec :zeby:
jesli chodzi o plytki.... to fakt, nie byly to plyty najwyzszych lotow, bo na takie niestety mnie nie stac. jesli wiec ktos nie chce mniec problemow z tanimi plytami np esperanza badz hawk (dvd-r hawk to faktycznie scierwo-nie polecam a wrecz odradzam, cdr byly ok) to niech kupi litka, bo ten czyta nawet hawki bez problemow.