|
Dyskusja na temat stacjonarnych DVD
Witam wszystkich,
W ramach forum chcialbym zapoczątkować dyskusję na temat stancjonarnych odtwarzaczy DVD. Chodzi mi o to jak się spisują w "praniu" wasze modele, jak dziala laser? itd.
Ja używam Pioneer Dv-350 już od ponad roku, jeszcze nie mialem z nim problemów. Dziala malinowo, czyta DVD wypalone jak i oryginalne, VCD, mp3 z cd, audio. Jednak ostatnio znudzilo mi się kodowanie z divx na vcd i mam zamiar kupić playera, który odtwarza divx.
Tutaj mam wlasnie zapytanie jaki wybrać. Ostatnio pojawilo sie troche playerów obslugujących divx, jednak w większości są to producenci bliżej mi nie znani np: Tevion, Loomax, Yakumo,Hiteker. Odtwarzają one wszystko divx,xvid nawet napisy (chyba w formacie .srt jak się myle to mnie poprawcie), mają wbudowane wyjscie 5.1, ale czy na pewno jest tak jak pisza producenci? Jeśli ktoś używa playerów divx to bardzo proszę o opinię czy czyta bez problemów divx? Jak to się ma do tych napisów? Czy aktalizacja kodeków jest taka prosta i pzrebiega bez problemów? itd.
Z tego co wiem wiodący producenci nie bawią się jeszcze na szeroką skale z divx. Sony chyba nie ma żadnego modelu a np. Philips ma ze dwa.
Zapraszam gorąco do dyskusji i szczerych wypowiedzi.
Pozdrawiam all
Master
|