Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.04.2004, 23:25   #5
Mirek-1977
Pentium4ever

Data rejestracji: 06.12.2003
Mirek-1977 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Qwertix
to mam pytanie.
w przypadku audio A ustawione masz bitrate xxx a ja wybieram tam opcje size i wskazuje na plik ac3... czy to moze byc wina tego ze nie wychodzi czy Ty sie machnoles na zdjeciu w ustawieniach??
Nie. To nie jest wina tego. Jeśli wpiszesz bitrate GK sam szacuje wielkość pliku jeśli wprowadzisz wielkość pliku zauważysz, że jest ona taka sama ja ta szacowana. Więc tu nie leży problem.

Twój problem jest bardzo dziwny. Nigdy nie miałem problemów z GK. Używałem kilku wersji, a filmów przerobiłem krocie.

W moim pierwszym poście zadałem pytanko czy z GK miałeś już do czynienia czy też są to twoje pierwsze kontakty z tym softem?
Jaką wersję GK używasz? Może błąd tkwi w nim samym. Zmiana wersji GK nie wiem czy poprawi sytuację ale jaśli wcześniej używałeś tej samej wersji i filmy udawało Ci się dobrze przerobić to może problem tkwi głębiej. Masz jakiś inny program do przeróbki DVD->DivX? Może popadają w konflikt jakieś składniki. Choć to raczej niemożliwe.
Napiszę Ci jeszcze jakie u mnie są fundamenty przygotowane do przeróbki. Instaluję DivX 3.11; DivX Pro 5.1.1; XviD i AC3 filter. To jedyne kodeki. Nie eksperymentyję z DirectShow ani z ffdshow. Używam GK 0.28.7 i na prawdę nic a nic złego się nie dzieje.
Święta idą. Wolne od pracy i uczelni, może znajdziesz czas i postawisz sobie Windę solidnie przeprowadzisz testy. Może system potrzebuje 'przewałki' zaśmiecony jest albo co. Nikt nigdy nie zgłaszał pod adresem GK niczego złego jedynie może coś niewygodnego. Bo wygląd GK po uruchomieniu laika może wprawić w oszołomienie (pewnie dlatego powstały wersje Auto GK).

Walcz jak lew. Smacznego jajka.
Pozdro.
Mirek-1977 jest offline   Odpowiedz cytując ten post