Cytat:
Napisany przez Proton
W maliny, to Ty ładujesz swym ględzeniem na temat wspaniałych osiągów tego Leadtek'a 5200. Czy masz płacone za reklamę tego "cudu" techniki... ?
Żaden GF5200FX nie ma szans pod względem wydajności z Radeonem 9100/8500, a tym bardziej z GF4 Ti (na marginesie - bardzo udaną konstrukcją).
Posiadanie obsługi DX9 w karcie graficznej na pewno jest wskazane, ale nie w karcie tej klasy! Obsługa DX9 w GF5200 pasuje jak kwiatek do kożucha... a daje tyle, co spojlerek w 20-letnim maluchu.
Polecanie GF5700Ultra też jest niezbyt trafnym pomysłem, gdzyż w tej samej cenie można kupić GF5900XT, który miażdży wydajnościowo GF5700Ultra. Ale nie ma co się rozpisywać na ten temat, bo są to karty z wyższej półki cenowej nieosiągalne dla większości z nas.
Reasumując, zanim zaczniesz udzielać porad, to dokładnie zapoznaj się z tematem, a nie wypisuj głupot i nie upieraj sie przy nich jak ostatni fanatyk, do którego nie docierają żadne argumenty.
Pozdrawiam
|
nierób ze mnie *****a , nawet nieśmialbym powiedzieć że gf ti 4200 albo ti 4800 jest gorsze od fx 5200 bo jest o niebo lepsze , pozatym radeon 9100 herculesa mialem podobne osiągi jak na tym fx 5200 , niewiem dlaczego ten model ma dobre osiągi , ale pewnie chodzi o to że pamiątki się niedają na tej karcie kręcić , więc być może leadtek wyśrubowal na max konstrukcję i tyle , nieprzecze że fx 5200 ma nienajlepsze osiągi , ale ten model fx 5200 tdh a 340 jest dziwnie wydajny , bo na radeonie 9100 mialem 8900 w 3dmarku 2001 , i 1700 w 3dmarku 2003 , a na tym fxie mam 8003 na 2001 3dmarku i 1608 w 3dmarku 2003 , niemówię że to jest super konstrukcja ale jest dostatecznie dziwna żebym ją testowal jeszcze niewidzialem fx 5200 mającego 1608 w 3dmarku 2003 , a ten tyle ma i to mnie dziwi bo pamiątek na tej grafie niemogę podkręcić, bo są na niskim napięciu pozatym moje fx 5600 leadteka poszlo się ***ać....bo przekrecilem kartę na tamten świat i czekam aż wróci z serwisu powiem jedno i szczerze przesiądę się na radeona 9800 bo wyjście w nvidi telewizyjne jest cieńkie pozatym w radeonach jest więcej modowanych sterów i wyższa jakość obrazu i stery przechodzą częsciej jako niemodowane for benchmark wiec osobiście przejdę się na radka pomimo że ten hercules rozczarowal mnie bo mial zwalone gpu od nowości
pozdrawiam i proszę się nieirytuj chyba wyjaśnilem sytuację logicznie??
pozdrawiam i przepraszam za to że mnie najechaleś