Ja zarejestrowałem pierwszy dodatek NWN (bo niestety nie dało się podstawowej gry) i dostałem od wydawcy maila o trybie Update. Nie zdecydowałem się jednak na niego - i chyba dobrze na tym wyszedłem, bo w Media Markt kupiłem HOTU za 65 zeta

Z tego co wiem to na dodatkowej płycie załączonej do HOTU są poradniki do podstawowej gry i obu dodatków - tak więc zapewne można zajrzeć do takowego poradnika jeśli człowiek się zatnie, w którymś momencie.
Z powodu małej ilości wolnego czasu, którą mogę przeznaczyć na grę - wciąż tkwię w pierwszym rozdziale podstawowego NWN :/ Mam jednak nadzieję, że z czasem uda mi się przejść dalej - gram łowcą

Najbardziej boli to, że nie mogę używać niektórych pancerzy... no ale jakoś na razie daję radę.
Mam natomiast jedno pytanko - ten cały kowal, który robi różne dziwne bronie potrzebuje składników do ich stworzenia - np. woda święcona + magiczny topór (to taki tylko przykład, bo nie pamiętam żadnej konkretnej konfiguracji) - czy magiczny topór w tym wypadku to po prostu topór +1 - czy chodzi o jakiś inny typ topora?
Pozdrawiam wszystkich fanów NWN