Dyskusja: Jakis krem... ;]
Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.04.2004, 11:28   #20
imola
>my private watch dog ;)<

Data rejestracji: 09.04.2003
imola zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ZbigNieff
I Qpilem sobie krem La Roche-Posay... niejaki Mela D na przebarwienia...
powiedzialem znajomemu zeby mi Qpil bo ja nie mam jak i oddam mu siano..
Przywiozl krem i okazalo sie tubka 30ml kosztuje mnie 92zl :o

Mam nadzieje ze bedzie skuteczny... Slyszysz imola hehe
Słysze. :zeby: Mówiłem że to cho.... jest drogie. Ale to są najlepsze kosmetyki polecane przez dermatologów. Trza było iść do lekarza to by na niego było

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
He he, to chyba topiku, w ktorym chcialem zapytac, jak sie zaklada soczewki kontaktowe, nie bede juz zakladac

Ale wlasciwie moge spytac tutaj - do osob, ktore nosza soczewki. Jak do cholery zalozyc do swinstwo, zeby nie wydlubac sobie oka? Mam jeszcze pare, ktora kiedys w promocji kupilem (wlasciwie tylko po to, zeby moja mama dostala butelke tego plynu do czyszczenia, ktory sam osobno jest bardzo drogi), a nigdy nie probowalem zalozyc. Teraz nabralem na to ochoty, ale po prostu nie jestem w stanie tego zrobic. Niby wiem, jaka jest "procedura", ale kiedy juz mam ja w oku, to nie chce mi sie odkleic od palca i ostatecznie nic mi z tego nie wychodzi. Sa jakies znane, sprawdzone sposoby?
No dobrze kombinujesz, ale soczewki to ci okulista powinnien dobrać bo są różne średnice (rozmiary) i rodzaje nie mówiąc o mocy.
Zakłada się to tak: Czyste suche ręce najlepiej wytarte ręcznikiem papierowym żeby kłaki nie zostały bo jak sie to na oko dostanie to się można z bólu skręcić. Soczewkę kładziesz na palec wskazujący dobrze żeby była zwilżona płynem, drugą ręką trzymasz powieki żeby się nie zamykały
i cyk przykładasz soczewkę do oka, powinna się odkleić z wyczuciem trzeba do oka przycisnąć - trenning czyni mistrza . zanim puścisz powieki poruszaj okiem żeby się soczewka ułożyła

imola@interia.pl
imola jest offline   Odpowiedz cytując ten post