Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.04.2004, 23:51   #3
Bravo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
Bravo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez fantasta
Nigdzie nie moge znales jakiej kolwiek instrukcji do tego programu. Program jest tak zawiniety ze nie wiem nawet gdzie pocisnac START Musze przerobic sciezke z filmu z 29.97 FPS na PAL czyli na 25 FPS, ale nie wiem jak Nie wiem wogole czy dobrze zrobilem zgrywajac sciezke w VD za pomoca polecenia "Save WAW" Na forum tez wszyscy podaja ze robic tym programem a nikt nie powie jak
moja rada jezeli chcesz przerobic AUDIO z 29.70 fps na 25 fps to uzyj progsa AC3 Machines dziala tylko w otoczeniu progsa "bessweet" ale rozumie ze materjal z DV chcesz nagrac na DVD.Jezeli juz masz materjal w 29.97 fps to nic nierob niezmieniaj fps-u ani w VIDEO a ni w AUDIO tylko zrob dvd w systemie NTSC juz wyjasniem dlaczego poniewaz jak zmieniz AUDIO z 29... na 25 to golsy ludzi oraz oteczenia rozciagnom sie i w praktyce glos dzieczyny slychac jak glos chopaka (podobnie ) znienie sie tonacja.
Rada na przyszlosc jak bedziesz zzucal materjal z DV to ustaw odrazu na 25 fps AUDIO i VIDEO i nagrywaj na DVD jako PAL a jezeli musisz miec w 29...fps to nagrywaj w NTSC :zeby: Powodzenia
aaa "co do WAV" jest do dobra kompresajcja bo wiekszosc progsow do obrobki dziwieku (zmiany na DTS lub Dolby Digital 5.1) plik wejsciowy musi byc wlasnie w o rozszezeniu WAV a i musi byc w 48000 hz bo taki standart DVD

Ostatnio zmieniany przez Bravo : 14.04.2004 o godz. 23:56
Bravo jest offline