Cytat:
Napisany przez imola
No dobrze kombinujesz, ale soczewki to ci okulista powinnien dobrać bo są różne średnice (rozmiary) i rodzaje nie mówiąc o mocy.
Zakłada się to tak: Czyste suche ręce najlepiej wytarte ręcznikiem papierowym żeby kłaki nie zostały bo jak sie to na oko dostanie to się można z bólu skręcić. Soczewkę kładziesz na palec wskazujący dobrze żeby była zwilżona płynem, drugą ręką trzymasz powieki żeby się nie zamykały
i cyk przykładasz soczewkę do oka, powinna się odkleić z wyczuciem trzeba do oka przycisnąć - trenning czyni mistrza  . zanim puścisz powieki poruszaj okiem żeby się soczewka ułożyła 
|
Nie no, oczywiscie, ze po dobor soczewek to poszedlem do lekarza. Kiedys rowniez okulista mi je dobral, po prostu nigdy ich nie nosilem ^_^
A to, co opisujesz niestety dla mnie proste jest jedynie w teorii... wczoraj probowalem zalozyc je sam i dalej mam z tych cholerne klopoty. Robie, tak, jak piszesz, ale kiedy dotykam juz palcem galki ocznej, oko praktycznie samo mi sie zamyka i soczewka nie ma czasu, zeby odpowiednio sie ulozyc.
Ale zgadzam sie - praktyka czyni mistrza - bede wiec probowal i mam nadzieje, ze w koncu mi to wyjdzie