Dyskusja: Jakis krem... ;]
Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.04.2004, 06:43   #23
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez imola
No dobrze kombinujesz, ale soczewki to ci okulista powinnien dobrać bo są różne średnice (rozmiary) i rodzaje nie mówiąc o mocy.
Zakłada się to tak: Czyste suche ręce najlepiej wytarte ręcznikiem papierowym żeby kłaki nie zostały bo jak sie to na oko dostanie to się można z bólu skręcić. Soczewkę kładziesz na palec wskazujący dobrze żeby była zwilżona płynem, drugą ręką trzymasz powieki żeby się nie zamykały
i cyk przykładasz soczewkę do oka, powinna się odkleić z wyczuciem trzeba do oka przycisnąć - trenning czyni mistrza . zanim puścisz powieki poruszaj okiem żeby się soczewka ułożyła
Nie no, oczywiscie, ze po dobor soczewek to poszedlem do lekarza. Kiedys rowniez okulista mi je dobral, po prostu nigdy ich nie nosilem ^_^

A to, co opisujesz niestety dla mnie proste jest jedynie w teorii... wczoraj probowalem zalozyc je sam i dalej mam z tych cholerne klopoty. Robie, tak, jak piszesz, ale kiedy dotykam juz palcem galki ocznej, oko praktycznie samo mi sie zamyka i soczewka nie ma czasu, zeby odpowiednio sie ulozyc.

Ale zgadzam sie - praktyka czyni mistrza - bede wiec probowal i mam nadzieje, ze w koncu mi to wyjdzie

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post