Posiadam również Panasonica S75 i w swoim czasie interesowałem się przerobieniem na multiregion; z tego co się dowiedziałem z sieci i różnych forum dyskusyjnych z nowymi modelami Panasonica przerobienie regionu nie jest lekkie ale oczywiście jak najbardziej możliwe niestety wymaga wizyty w serwisie ponieważ do zmiany regionu i/lub do wyłączenia Macrovision wymagany jest specjalny pilot serwisowy lub płyta serwisowa ewentualnie wymiana chipu. Gdzieś w sieci wyczytałem, że obraz płyty serwisowej Panasonica jest do zasania z internetu ale ja jej nie zanalazłem. Co do pilota serwisowego to trzeba pogadać z ludzimi z serwisu Panasonica (niewiem czy w Polsce jakiś serwis Panasonica świadczy taka usługę). W Wielkiej Brytanii można kupić bezproblemu w sklepie każdy model Panasonica z multiregionem (niewielka dopłata) a nawet do niedawna na model S75 z multiregionem były jakieś promocje.
PS. Oczywiśćie dla modelu S75 kombinacja klawiszy PAUSE+OPEN/CLOSE+klawisz numeryczny niewiele co daje, najwyżej tryb testowy odtwarzacza