Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.04.2004, 17:15   #570
Esiek
The power of Playstation2

Data rejestracji: 23.05.2002
Esiek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Plemnik
Z czasem roznica jest drastyczna. Zreszta podajesz przyklad niezlych partii esper - sa takie w ktorych po miesiacu roznica ilosci bledow miedzy nagranymi 52X a 16X jest wielokrotnoscia. Zreszta z twojego przykladu - to roznica o 1/3! Przy 12 bledach niewiele ale przy wiekszej liczbie?
Nie spotkałem sie jeszcze z wieksza iloscia bledów w koncu espery to w sumie jedne z najtanszych płyt takze gorszych winików raczej nie widuje. A ten przykład co podałem to napisałem ze to był skrajny wynik w wkieszosci wypadków róznica była 1-2. CO do dvd to napewno róznica jest wieksza ale tez nie nazwałbym jej drastycznej (np przy mojeje nagrywarce jak czytałem wyniki w necie to np na takim rioch to róznicy praktycznie miedzy 8x a 2,4x nie było żadnej. Przy espkach napewno bedzie wieksza ale nie nazwałbym jej drastyczną...Choć z dvd wiadomo ze zdarzaja sie plyty ktorych sie nie da wypalac wiecej niz 4, jak próbowano np 8 to błedów było nawet 5 razy wiecej. Narazie nagrywam x4 na espkach i x8 na platinumach i dziala na kazdym stacjonranym odtwarzaczu do jakiego miałem dostep.
Esiek jest offline