|
@BD
upsa w niemczech czy wogole na zachodzie kupowac nie musialbym (chyba ze pisalbym/tworzylbym cos naprawde skrajnie waznego), bywam dosc czesto na tzw. zachodzie i PRZENIGDY nie wylaczono mi pradu, krewni i znajomi z niemiec tez nie rozumieja, jak mozna wylaczac prad na pare godzin w quasieuropejskim kraju
skandynawia zatrudnia polskie pielegniarki bo sa iles tam razy tansze (ich praca) niz tak samo kwalifikowane szwedki czy norwezki
nie chodzi o marudzenie moje ale NARODU, nie moge sie kryc za innymi, skoro oni nie marudza to ja tez nie powinienem, jezeli wszyscy bedziemy sciemniali ze jest OK to tzw. rzad pomysli ze pewno jest ok i bedzie kradl jeszcze wiecej.
I nie pisz, ze gdzie indziej jest gorzej, bo my mamy lepiej. Na tej zasadzie narzekac moglby tylko najbiedniejszy, bo ten co zarabia od niego wiecej o 1 zl / miesiac zawsze jest bogatszy od tego najbiedniejszego, wiec ma sie lepiej, nie? wedlug Twojej logiki po co mialby narzekac?
u nas jest zle, a to ze sa jakies kraje, gdzie jest gorzej to jeszcze nie znaczy,
ze ja powinienem byc zadowolony.
@brzuszki
Nie zlapali ich, widzialo to kilkadziesiat osob, nikt nie pomogl chlopakowi, nawet jak go na ziemi kopali, znieczulica ogolna chyba panuje, 200 m od komendy policji to bylo. Nie widzialem tego osobiscie, ale widzialem pokrwawionego goscia (kolega z roku), ktory nie zdazyl przez to na egzam, nie wiem jak bym sie zachowal jak bym to widzial, ale wiem ze mnie to wk.......!
@mqy
Nie podniecam sie hameryka, tez mnie czesto smieszy. Nie glosowalem nigdy na czerwonych, teraz tez tego nie zrobie, na leppera tez nie zaglosuje, a co do zawisci masz racje, my, Polacy jestesmy zawistni.
@47
Kobiety w Polsce najpiekniejsze (srednia arytmetyczna i jakakolwiek inna) w Europie!
Co do pracy nad soba, duzo to nie pomoze, kiedy inne gnoje na gorze partolic beda kazda szanse, jaka daje Polakom tzw. los. Moze za jakies 3 czy 4 pokolenia wyginie w Polakach pietno smierdzacych lat socjalizmu.
P.S. nie jestem jakims ultraprawicowcem, bo tak mozna odczytac niektore fragmenty tego postu, ani tez germanofilem badz euroentuzjasta, chce zeby TU bylo po prostu lepiej
pzdr
pykson
|