Cytat:
|
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
a - typowe myslenie sprzedawcow w supermarkecie - procesor 10ghz - a malymi literkami - 128mb 133mhz ram... to przesada ale czaisz o co chodzi
|
Czaje, ale to nie ten przypadek, ramu dalem 512mb 400mhz
moze niefortunny przykład dałeś
Cytat:
|
b - monitor - to co wymieniles to PORAZKA! to jest zlom, murowany okulista i pare innych rzeczy - strasznie kosztowne musza byc pozostale elementy zestawu skoro na monitor potrzebujesz wydac maks 450 zeta. ciekawe jakie to elementy.. i czy naprawde sa tego warte
|
Tu się zgodze, (tu dałem plame, przynajmniej sie przyznaje)
lepszy już jest 17" Samsung SyncMaster 755 DFX
Cytat:
|
c - komputer o takiej wydajnosci jest zbitkiem waskich gardel - marna grafika, malo pamieci - no i naturalnie zbitkiem hasel reklamowych - pamieci ECC [ciekawe po co..] fsb800mhz - a to tak naprawde 200mhz - czyli tyle samo co w 'wolnych i marnych' amd'kach - tylko nazywane przez intela quad - no i wychodzi 800
|
Wole więcej na proca/płyte/ram wydać jak na grafike - fx5700 nawet fx5200 dla mi wystarcza. (do tej pory jechałem na gf256ddr -32mb)
Ram ecc i non ecc są podobne cenowo, skoro ma sie płyte obsługującą ecc to czemu kupować pamięci non ecc
wg mnie to moze być przydatne haslo reklamowe...
Co do Twojej opinii o fsb...
Cytat:
|
d - mozna zlozyc mocny, optymalnie dobrany zestaw na p4 - problem w tym ze kosztuje bardzo duzo
|
Owszem i właśnie.
----------------------
Wiecie dobrze, że nie jestem fanem amd...
wiecie dobrze, że nie lubie podkręcać sprzętu, bo kolega ma lepszy wynik gdzieś tam...bo taniej, potem dbaj o najlepsze chodzenie bo najwyżej proc sie zjara.
Typowałem sprzęt tak jakby amd dla mnie nie istnialo, faktycznie nie istnieje

Zawsze mielem intela i tak bedzie....
Mieliśmy typować a nie przyczepiać się jeden drugiego i coś mu udowadniać.
Nie ma idealnego sprzętu, do każdej rzeczy można sie przyczepić...
Jednym sie podoba, drugim nie - tak jest zawsze, po to jest forum no nie
PS
Ciesze sie, że już żyjesz