Cytat:
Napisany przez Edwardo
mnie smieszy to bardzo...
w gazecie czytam a tu "sprawdz jaki jestes za kierownica - odpowiedz na pytania na stronie lub wysylajac smsy"
jak, przepraszam bardzo, za pomoca internetu lub sms oraz drogo tv mam sprawdzic jaki jestem za kolkiem?
nie wystarczy odpowiedziec na jakies bzdetne pytania...
na to jakim jest sie kierowca wplywa duzo czynnikow, np stres na przednim siedzeniu, szybkosc rekacji i olewka zycia.
co z tego ze ktos odpowie bezblednie jak na ulic wpiep**y sie przy najblizszym poslizgu w jakies drzewo albo cos.
albo co z tego ze wie jak sie obsuguje gasnice, a przy pozarze bedzie zmykal tam gdzie ****** rosnie...
|
I tu
Edwardo przyznam rację ... rzeczywiście można wykuć regułki na pamięć czy znać cały kodeks drogowy ale co z tego jak nie potrafi się go stosować podczas realnej jazdy ... podczas której trzeba miec z deka wyobraźni oraz myśleć i analizować na bierząco sytuację na drodze, a takie umiejętnosci przychodzą z czasem bo na kursie tego nie da się nauczyć nawet przy 40 godz. Niektórzy myslą, zę jak zdają za pierwszym razem to są władcami drogi i potrawią wszystko ... zazwyczaj jest inaczej a dowiadują się o tym podczas realnego zagrożenia.