Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.04.2004, 20:34   #6
OscarCD
Bywalec

Data rejestracji: 19.03.2004
OscarCD w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zdecydowanie najlepszym moim zdaniem programem do takich zastosowań jak piszesz jest MemoriesOnTV. Możesz zapisać wynik w postaci płytki VCD, SVCD i DVD. Jakość naprawdę dobra, w tym efekty jakich nie ma żaden z ww. programów, nie tylko fajnie przejścia pomiędzy zdjęciami, ale także np. efekty "jakby" przejeżdzania kamerą po zdjęciu (np po twarzach kilku osób, albo z jednego miejsca zdjęcia w inne, najeżdżanie z "szerokiego kąta widzenia" na dany szczegół czy odwrotnie itp). Ja jestem tym programem zachwycony. Z kolei kłopoty z wyświetlaniem u ciebie płytki DVD ze zdjęciami mogą niezależnie od tego czym płytka była przygotowana, zależeć od sprzętu (nieodpowiednia współpraca pomiędzy DVD a TV itp). W taim przypadku będzie rzeczywiście różnica pomiędz zdjęciem wyświetlonym na TV z cyfrówki a DVD. Kolejna sprawa, to faktyczne różnice w jakości materiału (choć u mnie niezauważalna). W każdym razie nawet zdjęcia z DVD będą miały rzeczywistą rozdzielczość typową dla standardu DVD, zaś jeśli wyświetlasz zdjęcie z cyfrówki, które miało np. 6 lub 12 mln pixeli, to jego jakość źródłowa na 100% jest lepsza niż zdjęcia z DVD. Tylko czy TV z 512 liniamii w przeplocie i twoje oko są w stanie wychwycić tę "subtelną" różnicę
OscarCD jest offline   Odpowiedz cytując ten post