Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.04.2004, 22:39   #615
Esiek
The power of Playstation2

Data rejestracji: 23.05.2002
Esiek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez dk75
To czemu wykresu nie zamieścisz i czemu nie podasz jaki to model NEC'a?
Widzisz ja wypalałem na nagrywarce x4 modowanej do x8 i wygląda na to że silnik kręcący dyskiem, serwo pozycjonujące laser i sam laser nie wytrzymują tego tempa. U kolegi z 812 było już lepiej choć na początku trochę mu nagrywarka poszalała.
Nagrałem drugą płytkę testowo w x8 na Platinum, tym razem jednak odpowiednio się przygotowałem, zresetowałem system, powyłączałem wiekszość programów działajacych w tle (normalnie ok. 60-70 procesów a podczas tego nagrywania tylko 30), brak również było jakichś programów odwołujących się do dysku w tym samym czasie (oprócz windows i jego pagefile ;PPPp).
Bufory podczas nagrywania mi nie skakały ale rezultat taki sam.
Wykres okropny a płytka się dobrze odtwarza na Pioneer DV-525. Z poprzednimi firmwareami miałem z nim tylko przeboje, nie łykał innego AC3 jak tylko z SoftEncode po fixowaniu a teraz nawet z BeSweeta poszło bez problemów. Jednym słowem dla wszystkich posiadaczy napędów Liteon x4 przejście z firmwarem na x8 nie jest po to aby nagrywać z tą prędkością bo mimo że to możliwe jednak daje dość dyskusyjne wyniki gdyż nie wyrabia mechanika napędu, ale ogólnie poprawia się kompatybilność wypalonych płytek ze stacjonarnymi odtwarzaczami.

W załącznikach wykres z K'Probe 2.0.1 bez logarytmów (w 1.0.29 miałem je włączone na skali i dlatego takie mało poszarpane ;PPPp)
Wykresu nie zamieszczam bo nie mam nagrywary lietona wiec nie moge zrobic testow kprbe. Wyniki podałem z pamieci bo kiedys robilem je u kumpla testowo wiec pamietam ale jakby ktos nie wierzyl to moge przytoczyc pierwszy lepszy wykres na platinumie nagrany nec2500a z forum cdfreaks(mam nadzieje ze nikt sie nie obrazi),(nagrane x8 na dvd x4, na 2,4 wynik byl niemal identyczny)
.
Teraz juz wiesz dlaczego wysmialem liteona??

Ostatnio zmieniany przez Esiek : 27.04.2004 o godz. 22:41
Esiek jest offline