Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.04.2004, 00:38   #1
Latino
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.04.2004
Latino w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
851S Zszargane nerwy, płyty na ścianie, pomocy!

Witam,

Proszę na mnie psów nie wieszać, ale pewnie mój problem jest tak prosty, że nikt nigdy nie wpadł na to aby go przybliżyć, a ja po prostu rzucam już czym popadnie z nerwów.

Parę dni temu zakupiłem palnik DVD Lite-On 851S, przy okazji wziąłem dwie płytki DVD-R datex aby go sprawdzić.

Pierwsze problemy miałem jak tylko włożyłem soft dodany do zestawu Sonic MyDVD. Napęd po prostu go nie czyta, ale zainstalowałem go przez LAN z innej stacji. Luzik. Wypaliłem pierwszą płytę, na ok.80 % error i o ścianę. Wziąłem drugą płytę i następny soft CD Burner XP Pro. Wypalił, exploder pokazywał katalogi a zaraz po tym się zawieszał. Spędziłem 3h na czytaniu tego forum, stwierdziłem że może bios, więc sciągnałem aktualny, okazało się że mam go juz w środku. Dla pewności wgrałem jeszcze raz, po czym zwaliłem winę na nośnik.

Dziś kupiłem kolejne 3 płytki, 2x Supratec +R i Verbatim -R. Nagrałem tym samym softem, płyta wypalona - git. Nawet exploder się nie wieszał, ale wszystkie pliki były jakby zakodowane, sprawdziłem płytę w DVD Decrypter, wyrzucił że wszystko okay, ale płyta Incomplete. Ja ja mam zamknąć sesję, w żadnym z tych softów tego nie widziałem...

Z chęcią wypaliłbym to w DVD Decrypter, ale pojęcia zielonego nie mam jak tam wypalić zwykłe dane. To wypala chyba tylko gotowe obrazy? Mam tylko gorącą nadzieję, że w ogóle na płytkach DVD+-R można wypalać zwykłe dane, jak n.p. soft, filmy w divx itp. Mam ponad 250 GB danych do zarchiwizowania do piątku i w tym celu zakupiłem to cudo.

W zwiąku z tym, mam do wysokiego grona ogromną prośbę, wytłumaczcie mi jak *****owi JAK NAGRAĆ ZWYKŁĄ PŁYTĘ DVD Z DANYMI, bo mi opryszczka z nerwów wyskoczyła.

Stawiam piwo (poznań, toruń, pocztą na cały kraj) i będę dozgonnie wdzięczny.

Pozdrawiam,
DW
Latino jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online