Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.04.2004, 03:15   #2
mesztica
User nad userami :)

Data rejestracji: 09.01.2004
mesztica zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Latino

W zwiąku z tym, mam do wysokiego grona ogromną prośbę, wytłumaczcie mi jak *****owi JAK NAGRAĆ ZWYKŁĄ PŁYTĘ DVD Z DANYMI, bo mi opryszczka z nerwów wyskoczyła.

Stawiam piwo (poznań, toruń, pocztą na cały kraj) i będę dozgonnie wdzięczny.

Pozdrawiam,
DW
W DVDDecrypter jak mowisz mozna wypalac obrazy, ale to nie problem bo MagicISO (na przyklad) robi obraz plytki z danych na dysku w ok. 5 minut
Na poczatku nagrywalem w Nero, ale zauwazylem, ze plytki wypalone DVDDecrypterem lepiej potem smigają na stacjonarkach i starszych napedach
Poza tym jezeli chcesz ARCHIWIZOWAC jakies wazne dane to wyadaloby kupic "porzadne" plytki a nie jakied Datexy (pewnie czerwone - szit!) Na Verbach albo TDK pewnie sie nie zawiedziesz, a jezeli chodzi o tanszy nosnik to Esperanza SE -R ale nagrywana x2
Poza tym musisz pamietac, ze cale to "cudo" niesamowicie sie grzeje podczas nagrywania... i 3 czy 4 plytki nagrane pod rzad t raczej kiepski pomysl
Ja nagrywam tylko Espery, predkosc x2 i potem pol godziny przerwy przy otwartej tacce... i odczyt zdecydowanie sie polepszyl!!!

Wszystko co napisalem oparlem na wlasnych doswiadczeniach...
Pozdrawiam... Majkel

PS. Piwko wypij za zdrowie niepijacych