Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.04.2004, 13:49   #16
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
BoV - Button over Video czyli guzik w trakcie filmu. W normalnej sytuacji wszelkie guziki są częścią _0.VOB lub VIDEO_TS.VOB. Czasem jednak producenci płyt chcą trochę urozmaicić wydanie i robią taki guzik, który pojawia się przy oglądaniu filmu i jak go naciśniesz to widzisz np jak było zrealizowana dana scena (tak jest z białym króliczkiem w Matrix'e). Podobnie zrealizowana jest druga płytka z Gdzie jest Nemo? Tu na przykład całe menu główne płytki jest zrobione w VTS_01_1.VOB (po co to nie wiem szczerze mówiąc ). Kopie takich filmów można zrobić chyba tylko Scenarist'em i jest to dość upierdliwe zadanie. W przypadku Matrix'a jeśli nie interesuje Cię ten bajer z króliczkiem to kopię możesz wykonać bez problemu (to co widzisz po kliknięciu na króliczka jest i tak w innym VTS).
Taki jak Abbyss jest jeszcze chyba któryś Terminator i Alien Quadrilogy (nie wiem czy całe -- widziałem tylko wydanie R1)
Nie używałem nigdy w życiu dvd2dvd-r więc tu nie bardzo pomogę.
Na screenshot'e zwróć uwagę na dwa PGC o nieznacznie różnej długości (ok 10minut) Ponieważ dvd2dvd-r robi kopię samego tylko filmu więc musisz wybrać tylko jedno z nich (z drugiej strony widzę, że potrafi skorzystać z Scenarist'a więc może będzie wiedział jak odtworzyć drugie PGC)
Trochę zamieszałem hmm.. PGC_1 wykorzystuje te same Cell'e co PGC_2 ale oprócz nich gdzieś ma wciśnięte dodatkowe Cell'e (nie objęte przez PGC_2).
Jeśli nie boisz się eksperymentów to proponowałbym skorzystać z Big3 (tylko zamiast ReAuthorist'a musisz użyć ScenAid -- sposób użycia jest mniej więcej taki sam).
Najprościej takie problematyczne filmy wykryć przy pomocy DoItFast4U. Jeśli na etapie analizy płytki zacznie krzyczeć na temat Duplicate VOB-IDs to masz prawie na pewno płytkę z zastosowanym seamless-branching (niewidoczne przejście do innej części materiału na płycie).
Właściwie to wpadł mi pewien pomysł do głowy... Dzięki za podpowiedź z tym Independence Day.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online