Cytat:
Napisany przez dk75
No widzisz Esiek - nawet nie próbujesz być obiektywny. Jesteś nastawiony na NIE do Liteonów i ciągle się naśmiewasz. To nie jest miłe.
Nie twierdzę że to "ósmy cud świata" ale nie są takie złe, a przyrównywanie zapisu x8 dokonanego na nagrywarce x4 która x8 osiąga dopiero od 30% płytki (bo wcześniej nie nadąża silniczek kręcący płytką) do zapisu x8 dokonanego na nagrywarce x8 i na tej podstawie twierdzenie "Liteony to szmelc" jest idiotyczne.
Kolega z nagrywarką x8 Liteon miał o wiele lepszy wykres oprócz początku, ale to może być wina hacka dającego prędkość x12. (możesz na swojej x8 nagrywać x12  )
Dlatego potrzebne są wykresy od innych ludzi robione w innych warunkach. Być może mój egzemplarz 401 jest "trochę bardziej" i nie nadaje się do nagrywania x8 (zresztą mój system się do tego nie nadaje, bo nie bedę przed nagrywaniem robił resetu i okraiwania systemu działającego 24/24-7/7-365/365 z kontrolnym restartami raz na miesiąc i z wolnym dyskiem Seagate Barracuda - wolny ale za to cichy ;PPPp).
A Platinum nie jest zła, nawet dość dobra, tylko nie należy na mojej nagrywarce x4 nagrywać x8, choć płytki obie działają dobrze w Pioneerku DV-525 który jest wrażliwy na zaburzenia transferu danych - brak lub złe działanie buforowania, ten typ tak ma.
|
Spoko spoko, nie jestem jakims wielkim przeciwnikiem litona, sam mam jego cdrw (wczoraj akurat mi szczeliło po 4 miechach pracy hehe ale to szczegół)
ale poporstu jak widze wasze screene i problemy z nagrywaniem na róznych tańszych dvd, albo screeny porównawcze na cdfreaks to mi sie smiac chce, ale obiecuje ze postaram sie powstrzywmywac sorki, wiem ze litek nie jest taki zły, jest poprostu tylko "troche słabszy'

Ku chwale litka niech wam sie dobrze wypala

ja mimo wszystko zostane przy necu