Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.04.2004, 23:23   #335
kowanski
Guru

Data rejestracji: 25.02.2003
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabson
Heh... czyzby temat umarł?
Mam male pytanko, przrobilem sobie 451@851 GS0H. Z tego co wiem zapis odbywa sie jako Z-CLV. Bardzo mnie niepokoja wykresy z k-proba. Z tego co moge wywnioskowac z procesu nagrywania, to poczatek nosnika nagrywa x4, potem leci x6, potem x8, a koncowke znow x4. No i tam gdzie jest x4 to poziom bledow jest chyba troche za wysoki, bo przy x8 to dosc ladnie to wygalda. Czy w ogole booktype moze miec wplyw na ilosc bledow PI/PO. Ponizsze wykresy sa od plytek +R nagrywanych z booktypem.
(Jak nagrywalem na 451 GSB7, to na calym nosniku poziom PI byl ok byl ok 200, a bez booktypa ok 40-120)

Edit:
Kowanski, sprawdzilem tego US0J, niestety, nie dziala (przy zapisie +/-RW illegal disc, R nie sprawdzalem). Wgralem eeprom ten co byl w rarze, oraz inny od kumpla co ma 812, jak rowniez probwalem z 3 wersjami f/w (od Ciebie, od Litka i od kumpla) i w zadnej kombinacji nie chce niestety chodzic - albo illegal disc, albo diodka na napedzie mruga caly czas na pomaranczowo (nawet po restarcie), takze lipa W kazdym razie wielkie dzienks na GS0H@851, chodzi rewelacyjnie, wszystko wypala i czyta, a Platinumki i TDK x4 (RICOHJPNR01) pali x8 i to elegancko, tzn. jest taki problem jak pisalem na poczatku postu (looknij jak mozesz te screeny i powiedz co o nich myslisz).

pozdro!
Dziwne te skoki na początku i na końcu - moim zdaniem Booktype nie ma wpływu na jaokść nagrywania

Ps. Może lepiej wrócić do biosu GS0F i sprawdzić