Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.05.2004, 20:53   #353
Esiek
The power of Playstation2

Data rejestracji: 23.05.2002
Esiek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
No widzisz 90% swiata przy uzywaniu kprobe uzywa speeda 4x.
W nero uzywa sie tak duzej predkosci zeby wycisnac z krazka jak najwiecej - jak przejdzie w ekstremalnych warunkach to przejdzie wszedzie, ALE nie wszystkie przechodza 16x a przechodza 8x - dlaczego - bo przy odczycie 16x pojawiaja sie bledy crc. W duzym skrocie korekcja napedu przy duzej predkosci ulega obnizeniu i to sa swietne warunki na eksperymentowanie na jakosci nosnika, ale zupelnie sie nie nadaje do uzytku codziennego - np. ogladania filmow.

Zreszta to co ty podajesz jako zaleta booktype czyli rozpedzanie do 16x nagrywanych plyt DVD wiekszosc uzytkownikow podaje jako wade. I w zupelnosci sie z tym zgadzam.
Ja i wiele usób uznaje to za zalete, za odkrycie dodatkowej mozliwosci odczytu napedu, jak ci sie nie podoba to zawsze jakims programikiem to se mozesz zwolnic, a nie majac bitsettingu to zadnym programem tego nie przyspieszysz. Czemu ludzie zrobili hacka do firmewaru toshiby?? Własnie po to zeby ta mozliwosc odblokowac. I znajdz mi osoby które tego hacka nie wgrywają z powodu ..błędów crc.. Testy robi sie na 4x bo wtedy odczyt jest owszem dokładniejszy ale w normalnym uzytku nie musi byc on taki precyzyjny bo korekcja napedu z łatwoscia se z tym poradzi. Ja w kazdym badz razie tez nie zwalniam sobie napedu cd tylko po to zeby miec lepsza korekcje...
Esiek jest offline   Odpowiedz cytując ten post