Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.05.2004, 21:57   #17
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
komp za 8tys...

skoro trzeba to prosiem bardzo

monitor - 17" LCD - mam samsunga 171p - nie wiem czy takie robia jeszcze, jesli nie to kup nastepny model z tej serii - bardzo dobry, pomimo ze ma dwa lata prawie to grac sie na nim da i w q3 i w painkillera bez najmniejszych stresow - kolo 2.6k

proc - albo barton mobile albo zwykly - 0.5k
plyta - wymienione wyzej, albo jakis soltek - naturalnie tylko nf2 - 0.5k

3.6k...

dyski - 2 sztuki, sata, raid [wiec plyta z sata i raidem] 0.7k
dvd/r - liteon Dual Layer, ew. NEC 2500 [2550 - Dual Layer] - 0.5k

4.8k

pamięc - 1gb [bez krzykow ze duzo...] - kingmax/kingston - na dobrych kosciach 1k

5.8k

grafika - jakas za 1k - albo 9600->9800xt, albo jakis mocniejszy FX [duzo jest kart za 1k]

6.8k

obudowa z dobrym zasilaczem - 0.4k

7.2k

za .8k powinno sie dac kupic rozsadna mysz i klawiature [moje kosztowaly razem 91 zlotych... ] i wiatraczek na proca - choc lepiej majac takie pieniadze kupic WC i wsadzic je do kupionej specjalnie duzej obudowy - wyjdzie taniej niz wiatrak ktory i tak wymienisz bo sie zatrze - kazdy sie zaciera - takie to juz g..]
do tego winda [popieram legalnosc] i sluchawki

poniewaz kupujac to razem dostaniesz spokojnie 10% znizki wiec sie i w 7.5k zmiescisz - ceny sa wziete bardzo z palca bo nie interesuje sie tym - w wiekszosci przypadkow [np plyt glownych na nf2] nie liczy sie kompletnie marka [w kwestii wydajnosci - bo wszsytkie maja taka sama] tylko wyposazenie - warto wybrac rozsadny kompromis pomiedzy placeniem za marke a za fatkyczna uzytecznosc - dlatego ja namawiam kumpli do Solteków - i jeszcze nikt na mnie nie klął [potencjal o/c solteków jest GIGANTYCZNY - to tak BTW]
powyzsze stwierdzenie dotyczy takze dyskow dwardych oraz pamieci [ktore sa kwestia najczesciej pojedynczych egzemplarzy - dlatego warto zebys mial sklep pod reka i mogl ew. wymienic jesli pamieci nie wstana z obiecanym CL albo beda sie wybitnie zurowo krecic...]

z grafika w sumie podobnie - nie radze kupowac bez lektury forumow - i to nie tweaka bo tam ostatnio poziom jest zenujacy - tylko najlepiej rage3d - tam sa ludzie ktorzy NAPRAWDE wiedza o co w tym sporcie chodzi

smieszna uwaga na koniec - sadze ze komp niewiele wolniejszy niz ten mozna zlozyc za 2.5k [nie liczac monitora].. ale taka cena nowosci na rynku IT