Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.05.2004, 22:51   #1
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Question dziwne pęknięcie płyty, czym może być spowodowane?

Witam!
Dziś zdażył mi się defekt płytki i dość dziwny, dla mnie niezrozumiały.
Otóż...

Przyjechałem od babci włączyłem kompa i włożyłem płytke z zarchiwizowanymi albumami mp3, których nie miałem już na dysku.
Przez jakieś pół godziny słuchałem losowo kawałków, po pół godzinie coś się zaczęło mulić, potem ruszyło ja i tak wychodziłem więc zatrzymałem winampa.
Kompa zostawiłem włączonego. Przychodze po jakiejś godzinie i chę znowu słuchać płytki, patrze, że płyta jakby ciągle była czytana, odpalam winampa - nic nie gra. Wyjmuję płytke patrze a płyta do połowy obszaru pęknięta :/.
Płyta wogóle nie jest odczytywana, tylko muli w napędzie. Najprościej uszkodzona.
Płytka - Verbatim Crystal Metal Azo.
Nie pamiętam czy jak wkładałem płytke była uszkodzona, ale jeśli była odczytywana to wątpie choć 100% pewności nie mam.
Podejrzewam, że napęd mógł uszkodzić płyte kiedy ją mozolnie odczytywał, być może także płyta miała wade wrodzoną, ze to tak nazwe i mogła pęknąć. Nie eksplodowała więc sądzę, że to nie do końca wina napędu.

A co Wy o tym sądzicie?

BTW straciłem troche albumów, ale już się zgłosiłem do kumpla i je na szczęscie odzyskam i nagram ponownie tą sesje

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online