Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.05.2004, 00:23   #3
CodeMan
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.04.2004
CodeMan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ideJ
Zajawka z ryczącym lwem trwa 42 minuty??
Spróbuj wczytać ten plik do VirtualDubMod'a albo BitrateViewer'a i zobacz czy nie zgłasza jakichś błędów (i przy okazji jaki podają czas trwania). Coś musi być nie tak z tym strumieniem video Próbowałeś jeszcze raz przepuścic oryginał przez DIF4U?
Wygląda na to, że problem polega na podwojeniu wpisów w ifo. To znaczy zajawka była zawsze odtwarzana z jednego pliku przed każdym filmem (słowem osiem wpisów dla czterech filmów). Najwyraźniej DoItFast4U jakość to odznaczał, a DVDMaestro na to reagował (plik video 1,2 MB/42 minuty, który nie zawierał bynajmniej tej zajawki był przez nią "podmieniany" - problem nie występował w Sonic DVD Producer, bo najwyraźniej to zlewał). Po obrobieniu VobEdit'em wszytko było OK, poza oczywiście napisami, które k* nie wiedzieć dlaczego wystepują w miljonie formatów (srt, sup, sub, son i po przewalczeniu problemów z formatem problemy z importowaniem). Generalnie rzecz biorąc po ściągnięciu jakiś 30 programów włączając Sonic Scenarista 3.0 Pro dałem sobie spokój i użyłem DVDFab'a 1.8. Co prawda nie mam zmienionych napisów, ale przynajmniej zaoszczędziłem jakieś 100 godzin pracy . Z całą pewnością stwierdzam: masz płytę z jednym filmem i chcesz ją przegrać z kompresją/zmianą napisów - nie ma problemu. Masz płytę typu season z czterema filmami i chcesz ją podzielić + dodać polskie napisy - lepiej daruj sobie i UCZ SIĘ JĘZYKÓW . A jeśli chcesz mieć kopię użyj DVDFab'a 1.8 - współautor stworzył IfoEdit'a - a to robi wrażenie. No i tyle w tej sprawie

PS. Co prawda porażka (może za wysokie progi), ale polecam innym, bo dużo się nauczyłem... włącznie z odrębną paletą kolorów dla każdego tytułu (co za ***** to wymyślił... ). Płęta: nie mogę się nadziwić jak można skomplikować tak proste rzeczy (przynajmniej niektóre z nich) - ale nie ma to jak wyzwania (ja swój cel, może z małymi ustępstwami, osiągnąłem)

Ostatnio zmieniany przez CodeMan : 06.05.2004 o godz. 00:38
CodeMan jest offline   Odpowiedz cytując ten post