Dyskusja: Sasser Worm
Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.05.2004, 19:09   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
Heheh ubawiles mnie. Oczywiscie, ze nalezy instalowac laty a przynajmniej te krytyczne.
U mnie latki same sie aktualizuja jak zachodzi taka potrzeba a ja jedynie od czasu do czasu robie restart maszyny jak jest taki komunikat.

Ogolnie to sa 3 zasady

1. aktualizuj system i zainstalowane oprogramowanie
2. uzywaj i aktualizuj program antywirusowy dzialajacy caly czas na komputerze
3. mysl co robisz
Nie zgodzilbym sie (no, moze z trzecim punktem ). Przez prawie rok mialem Windowsa XP bez reinstalacji, bez uzywania zadnych programow antywirusowych i sciagania latek Microsoftu i chodzil, jak zloto. Teraz sciagnalem te latke, gora miesiac po instalacji Windowsa i juz cuda mi sie zaczely dziac. Wiem, ze czasami, kiedy pojawia sie problem, jest juz za pozno, zeby instalowac na niego lekarstwa, ale jednak stosujac sie do punktu trzeciego mozna chyba instalowac tego typu rzeczy tylko wtedy, kiedy naprawde sa potrzebne. A nie na wszelki wypadek.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post