Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.05.2004, 10:11   #4
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dzieju
Mam prosbe jak mozna stosujac krok po kroku opisany sposob na kopie dvd "Jakosc ponad wszystko"

Zatrzymac oryginalne menu !!!

Menu title nie dziala przy authoringu plyty w Ifo edit.
Sa filmy dla ktorych warto zatrzymac sobie menu.

POdajcie jakies sposoby swoje pewne.
Właśnie - coś za coś..., to na pewno mozna zrobić, ale prosto nie będzie...
Prosta i bardzo nieelegancka metoda, to jest skopiowanie przekodowanego filmu - samych VOBów - zamiast VOBów filmu oryginalnego - wtedy zostaje nam cała struktura filmu pierwotnego.
Niestety możemy napotkać przynajmniej 2 ważne przyczyny, że nie będzie to działac poprawnie:
1. Różnice w ilości plików VOB przed i po kodowaniu
2. IfoEdit po rekodowaniu zapisuje ścieżki subtitli i fonii na pierwszym mozliwym miejscu (pod pierwszym możliwym adresem) - zazwyczaj róznym od adresów w filmie oryginalnym

Poza tym trzeba będzie zdeaktywować działanie pewnych przycisków w Menu.

Pozostaje Ci więc ręczna edycja plików IFO, tak aby przepisać strukturę filmu przed kodowaniem tak aby pasowała w film po kodowaniu.
Odnosnie pewnych operacji na plikach IFO i ich edycji info znajdziesz na:
http://forum.divx.pl/viewforum.php?f...48e64d378cbe32
Ups... mam nadzieje, że nikt sie nie pogniewa, ze dałem linka do konkurencyjnego forum...
Zbędne przyciski i odwołania w menu możesz zdeaktywować MenuEditem lub korzystając z wątku:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=33927

Być może napisłem odpowiedź na bardzo duzym poziomie ogólnosci, ale kazdy film należy traktować indywidualnie - nie ma dwu idendycznie zautoringowanych filmów wiec trudno wymyślić jakiś uniwersalny sposób...

Ale próbuj...

Zaedytuję tą odpowiedź - lub patrz odpowiedź powyżej tej odpowiedzi...

Ostatnio zmieniany przez 1stwasp : 07.05.2004 o godz. 10:14
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post