Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.05.2004, 10:39   #675
janaj
Bywalec

Data rejestracji: 10.05.2004
janaj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
INTENSO DVD-R 4.7GB 1-4x

Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tych nośników?

Płyty nagrywają się dobrze (przynajmniej nie ma żadnych informacji o błędzie) ale wariują na odtwarzaczu stacjonarnym np. po pół godzinie odtwarzania filmu obraz amienia się w kalejdoskop kolorowych pikseli wielkości piłek pingongowych. czasami po 15 min. Na komputerze zacinają się poprostu bez atrakcji. obraz i dźwięk się zatrzymuje, a po kilku-kilkunastu sekundach dalej rusza. I nie wiem, czy to wina nośnika, czy coś robię źle przy kopiowaniu filmu.

A kopiuję tak, że: Zrzucam na dysk twardy cały film za pomocą DVDdecryptera. Później kompresuję film do 4.5GB za pomocą NERO RECODE2 i wtedy palę go w NERO 6

Nie mam żadnych komunikatów błędu przy pracy ani dekryptora, ani NERO RECODE. NERO BURNING ROM też mi mówi, że operacja palenia jest succesfull Ale jak odpalam płytę ze skopiowanym filmem, to już nie jest succesfull

Czy to może być wina nośnika? Czy co inne? WIe ktoś coś o tych intenso?

A oto skriny tych płytek INTENSO z DVDspeed. Nie za bardzo wiem co one znaczą, ale może mi ktoś wytłumaczy, czy to dobrze, czy źle

Ostatnio zmieniany przez janaj : 10.05.2004 o godz. 11:40 Powód: aha! tutaj są badania płytki przy pomocy DVDspeed
janaj jest offline