Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.05.2004, 15:27   #2
imola
>my private watch dog ;)<

Data rejestracji: 09.04.2003
imola zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Skotnik
Cześć
A wiec tak mam taki oto problem. Moj braciszek instalowal Winde 98 nio i wszystko pieknie, ladnie az tu podczas instalacji BUMM i co... okazalo sie ze plyta explodowala w napedzie. Fajnie ze mam madrego ojca co rozwalil plombe i wyciagnal resztki a tu walek nie dziala wypalarka. Wsadzam plytke czyta wszystko bardzo ladnie ale jak ma wypalac to gorzej. Mieli ten dysk jak niewiem rozpedza sie strasznie ale nie wypala system sie wiesza i walek nic niemoge zrobic. Jak NERO SPEED sprawdzam to wszystko dziala ale jak mam wypalac to juz klops nic nie dziala. Czy mam juz wyrzucic wypalarke albo zostawic ja na CD-ROM Czy moze znacie jakis TRIK co przywroci do zycia ta maszynke.
Sprzęt:
LITE-ON LTR-52327S VQS55
Trik jest taki że jezeli była jeszcz na gwarancji to zanos ją do serwisu. Oczywiście jeżeli plomba nie jest uszkodzona. Serwis uzna gwarancje w przypadku eksplozji płyty. Jeżeli nie ma gwarancji trzeba ja rozebrac i wszystko przeczyscic delikatnie, zwrócić uwagę na soczewke czy nie jest porysowana, obejrzeć wszystkie zebatki. Marne szanse na naprawe optyki we własnym zakresie jeżeli została uszkodzona kawałkiem płyty.

imola@interia.pl
imola jest offline