10.05.2004, 15:40
|
|
|
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
|
Cytat:
|
Napisany przez Vasquez21
Witam wszystkich
Mam problem z moją nagrywarką (LG GCE-8523B), lub też z czymś innym z czego jeszcze nie zdałem sobie sprawy.
Jakiś czas temu chciałem sobie coś zainstalować, po czym zdałem sobie sprawę z tego, że mój czytnik jest niewykrywany przez Windowsa XP. Od razu zaznaczam, że nie wiem jak długo to trwało, większość czasu pracuję na laptopie, tak, że z komputera stacjonarnego praktycznie nie korzystałem. W każdym razie nie wiem co się stało. Jest wykrywany przez BIOS, ale nie widzi go system. Testowałem, również czy działa, poprzez próbę instalacji XP'ka. Wszystko się ładuje, więc wychodzi na to, że jednak tutaj wszystko jest ok.
Próbowałem zainstalować w Windowsie już nagrywarkę, ale również komp nie potrafi jej znaleźć.
Dzisiaj pożyczyłem od kumpla nagrywarkę LITE-ON (LTR-52327S) i sytuacja jest identyczna ;/. Nie wiem co robić, od razu mówię, że mieszałem również ze zworkami, ale też nic nie daje ;(.
Jeśli ktoś wie, albo ma jakiś pomysł to bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.
|
Sprawdź w menedżerze urządzeń czy czasem przy kontrolerze pod który masz podpięty napęd nie masz wykrzyknika  Jeśli tak to odinstaluj kontroler-->reboot systemu - niech się od nowa wykrje. Powinna się także wtedy pojawić w systemie wypalara. Pozdrawiam
|