Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.05.2004, 00:39   #7
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez imola
A co jeszcze słyszałes o Neckermannie, bo ja byłem zadowolony z ich usług chociaż są bardzo drodzy. Ale ostanio faktycznie pojawiaja się złe opinie. Dlatego jestem ciekaw czym podpadlii?
U mnie wyjazd all inclusive na Krete. Dorogi to fakt ale liczylem, ze bedzie fajnie.
Na miejscu niespodzianka

1. Cieplej wody nie bylo rano i przed kolacja - lala sie tylko zimna. Wiem, ze to lato i nie powinienem marudzic ale letni prysznic jest znacznie przyjemniejszy niz zimny. Zwlaszcza, ze Kreta to wyspa i ciagle wieje wiec wieczorami bylo chlodnawo.
Zglosilem rezydentowi i w recepcji. Przylaz jakis brudas, odkrecil wode ok 13 powiedzial ze jest OK.

2. Napoje w ramach all inclusive byly mieszane na maxa z woda. Cola miala kolor brazowy ale smakowala jak woda z cukrem - nie dalo sie pic. Co ciekawe mieli dwa nalewaki i jak placiles za cole to lali z innego niz dla tych all inclusive. Na szczescie wino bylo OK.

3. Klima w pokoju halasowala bo wpadala w rezonans. Zglosilem rezydentowi i w recepcji. Przylaz jakis brudas i wlaczyl klime postal 30 sekund powiedzial ze jest OK i wiecej nie przyszedl.

4. Jedzenie paskudne i na wszystkie 3 posilki dziennie dawali prawie zawsze to samo. Znudzilo mi sie szybko i jadalem na miescie.

5. Hotel mial byc 500 m od plazy. Faktycznie byl jakies 1,5 km od plazy innego hotelu i jakies 3 km od plazy publicznie ktora wygladala jak smietnik. Na szczescie wynajolem sobie skuterek i jezdzilem jakies 5 km na plaze platna - tam bylo OK.

6. Hotel mial byc w cichej i spokojnej wiosce rybackiej i wlasnie dlatego sie na to zdecydowalem. Wioska to moze byla kiedys rybacka bo zostaly dwa porty ale kurtra to nie widzialem a jedyna lodka jaka sie napatoczyal to byl ponton nurkow ze szkoly nurkowania.

Jak wspomnialem wioska miala byc cicha. Jednak juz po zajeciu pokoju okazalo sie, ze dokladnie nad hotelem jest korytasz powietrzny i co chwila wlatuja samoloty nad wyspe. Nad moim hotelem samoloty lataly juz bardzo nisko. Bylo strasznie glosno przez cala dobe.

7. Ostatniego dnia kazali sie wyniesc z pokoju o 12. Mielismy siedziec i czekac na walizkach do 19 na autobus. Dla mnie to byl szczyt, o******ylem rezydenta z tego powodu juz na samym poczatku a ostatniego dnia oddalem klucze do pokoju o 17.30. Jak pani w recepcji zaczela cos marudzic to zapytalem grzecznie czy ma jakis problem i poszedlem. Jak sie ktos nie odzywal i pozno oddal klucze doliczali mu 20 euro.

8. Pani rezeydent pojawila sie tylko raz i byla nieuprzyjma. Zbyla grupe i tyle ja widzieli.

9. Po powrocie do Polski napisalem skarge do Neckermana i wyslalem ja poleconym. Oczywiscie mnie olali.

W zwiazku z tym wiecej na wakacje z tym biurem sie nie wybieram. Sa inne biura np Scan Holliday i tam ludzie sobie chwala. Poza tym bez problemu mozna jechac samemu w swiat.

A dodam jeszcze ze poznalem pare ktora kupila wczasy w tym samym biurze ale z gory zaznaczyla w jakim hotelu chce mieszkac. Z tego co mowili byl to jedne z ladniejszych hoteli na wyspie. Zabulili kupe kasy a namiejscu zakomunikowano im, ze jest zmiana planow i wyladowali tam gdzie ja. NIe mowisze chyba mowic jak sie cieszyli i raczej wiekszosc czasu byli zli ...
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post