Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.05.2004, 12:45   #5
Sebastian997
Forumator

Data rejestracji: 12.07.2002
Sebastian997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wiec to nie byl pirat ? To na co ty jeszcze czekasz ? Dlaczego jeszcze nie robisz dymu ? Powinienes od razu wysmarowac pismo do polskiego oddzialu microsoftu. Mam nadzieje ze pozbierales fragmenty zniszczonego nosnika ? Skoro miales legalna kopie plyty, a do tego posiadasz dokumentacje i licencje (wspomniane ksiazeczki) to od razu powinienes dochodzic swoich praw. Chyba jest o co walczyc skoro windows (oem) to okolo 400 zl a wypalarka 150-200 (w zaleznosci od sklepu i daty zakupu)
EDIT:
Do rozerwania plyty w napedzie dochodzi najczesciej z winy samej plyty, a dokladniej z jej zlego wywazenia. Plyta taka przy duzej predkosci obrotowej wpada w drgania i wibracje i w koncu peka. Gdyby to na mnie trafilo od razu zadalbym od producenta rekompensaty strat, w tym przypadku nowej plyty z windowsem i uszkodzonej nagrywarki.
Kupowales kompa razem z ta nagrywarka ? Bo jesli tak i masz jeszcze na to gwarancje to mozesz tez zazadac naprawy (wymiany) sprzetu i plyty od sprzedawcy. Jesli nawet miales tylko rok gwarancji i juz sie skonczyla, to w twoim przypadku mozesz jeszcze skorzystac z rekojmi. Jesli mnie pamiec nie myli to rekojmia obowiazuje 2 lata od daty zakupu. Poszukaj karty gwarancyjnej i sprawdz jak to u ciebie wyglada. Takie rozwiazanie byloby najwygodniejsze dlatego, ze w innym przypadku producent plyty (microsoft) moze probowac zwalac wine na naped, i odwrotnie, producent napedu bedzie mowil ze to wina nosnika. A gdybys mial gwarancje (lub rekojmie) to oddalbys sprzet i plyte sprzedawcy i niech on sie martwi. Niezaleznie co byloby powodemi awarii i tak musialby ci naprawic nagrywarke i dac nowego windowsa

Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 11.05.2004 o godz. 13:03
Sebastian997 jest offline