Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.05.2004, 00:45   #10
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pilat23
Z problemem nagrywania chyba sobie poradzilem nie rozumiem tego ale coz. Mam 2hdd jeden ma 120gb i ma jedna partycje(master) drugi ma 100Gb i ma 2 partycje i jest ustawiony jako (slave). System jest na (master) a oba dyski sa na IDE1 za to nagrywarka cd i dvd na IDE2. Po zaopatrzeniu sie w program nero moge nagrywac ale tylko z obu partycji dysku (slave) nie moge nagrac plyty z dysku (master)?
Spotkalem sie tez z problemem ze wszystkie plyty sa rozpoznawane jako 4490Mb zamiast 4700Mb. Czy to jest wynik tego innego przeliczania ramu czy po prostu znow jest u mnie cos nie tak? W nero jest kreska na 4500mb i nie moge za nia wyjsc bo nie chce zaczac nagrywac wyswietlajac komunikat ze za duzo dalem?
no, fakt, dziwne to jest, tez nie rozumiem, ale skoro dziala w ogole to juz cos.

plyty sa chyba dobrze rozpoznawane, wydaje mi sie ze robisz blad interpretujac informacje, jako ze dane w informatyce liczymy w systemie binarnym, gdzie kilo <> 1000, ale kilo = 1024. Poszukaj posta na tym forum, kilka takich juz bylo, ale calkiem niedawno ktos to od nowa wszystko przeliczal. mnie sie tego robic po raz wtory nie chce

pozdr
pykson jest offline