Cytat:
|
Napisany przez Kasprzak
tak jak w temacie...chce stworzyc siec, jednak nie wiem czy bedzie ona wykonalna:
WARIANT1
Kumpel 1 i Kumpel 2 mieszkaja obok siebie, mają juz siec polaczoną przez huba, kabel Kumpel 2 ma przeprowadzony przez sciane bo pokoje maja tez obok siebie, i u Kumpla 1 jest hub.
Ja mieszkam ok 7 domow dalej i na przeciwnej ulicy. Zwykla siec kablowo nie wchodzi w zabawe. Potrzebna bedzie radiówka. Czy idzie jakos tak zrobic ze ja mam radiowo i podlaczam sie jakos pod ich huba i jestem w ich sieci.To wogole jak to zrobic miedzy nami zeby bylo najtaniej
WARIANT2
Sytuacja jest taka sama z Kumplami 1 i Kumplami 2 tylko ze Ja mam np.2 kompy w domu polaczone hub`em, i teraz czy idzie te hub`y (moj i kumpli)jakos radiowo skumac.Jak to wogole zrobic
Z gory dzieki
ps.wiem ze to moze troche zagmatwanie napisalem, ale z gory dzieki za odpowiedzi 
|
Da się antena plus punkt dostępowy do którego wpiety jest hub, lub punkt dostepowy i kompy z kartami radiowymi.
Tylko to nie jest tania zabawa, czy mozliwa jest widoczność anten pomiedzy twoim domem a kumplami. Najlepiej aby anteny były dość wysoko i nie było drzew jaka jest odległość pomiędzy wami?
Może być tak że to kumple wepną do punktu dostepowego port z huba i wystawią mocna antenę a Ty tylko kupisz kartę bezprzewodową.
Zobacz tutaj
http://wireless.visomatic.com.pl/
Jest poradnik co i jak z sieci zestawiać jest kalkulator zasięgów anten itp.
mozna ich zapytać również co by za konfiguracje polecali. I niekoniecznie na ich urządzeniach bo maja dosyc drogo.
Tez namotałem.